Diacalderm Діакалдерм мазь 20г

315.00

Комбінований лікарський засіб для зовнішнього застосування.

Артикул: dclrdm20 Категорія:

Опис

Склад:

100 г мазі містить:

Кальципотріол 0.005 г

Бетаметазону дипропіонат 0.064г

Властивості:

Комбінований лікарський засіб для зовнішнього застосування.

Кальципотріол – синтетичний аналог активного метаболіту вітаміну D. Викликає гальмування проліферації кератиноцитів та прискорює їхню морфологічну диференціацію.

Бетаметазон – кортикостероїд для зовнішнього застосування; має місцеву протизапальну, протисвербіжну, вазоконстрикторну та імуносупресивну дію, однак, точні механізми протизапальної дії топічних стероїдів до кінця не зрозумілі.

Показання:

Хронічний вульгарний бляшковий псоріаз.

Спосіб застосування та дози:

Зовнішньо. Дорослим наносять на уражені ділянки шкіри 1 раз на добу.

Максимальна добова доза – не більше 15 г; максимальна тижнева доза – 100 г.

Рекомендований курс лікування 4 тижні, подальше лікування під наглядом лікаря.

Протипоказання:

Захворювання, що супроводжуються порушенням метаболізму кальцію; підвищена чутливість до будь-якого компонента препарату; виражена печінкова недостатність; виражена ниркова недостатність; вірусні (включаючи герпес або вітряну віспу), грибкові, бактеріальні та паразитарні інфекції шкіри; розацеа; рожеві вугри; вульгарні вугри; періоральний дерматит; шкірні прояви туберкульозу та сифілісу; атрофія шкіри; виразки шкіри; підвищена ламкість судин шкіри; іхтіоз; періанальний та генітальний свербіж; псоріатична еритродермія; краплеподібний, ексфоліативний, пустульозний псоріаз.

Запобіжні заходи:

Не рекомендується наносити на шкіру обличчя, слизові оболонки та волосисту частину голови. Не наносити на періорбітальну ділянку у зв’язку з можливим розвитком катаракти та підвищенням внутрішньоочного тиску. Після нанесення мазі слід ретельно вимити руки.

Ризик розвитку гіперкальціємії за дотримання рекомендованого режиму дозування мінімальний. Однак при застосуванні в дозах, що перевищують максимальну рекомендовану тижневу дозу (100 г), можливий розвиток гіперкальціємії, що швидко проходить при зниженні його дози або відміні.

Лікарський засіб містить сильнодіючий кортикостероїд, тому не рекомендується проводити супутнє лікування іншими кортикостероїдами.

Рекомендується уникати застосування на великих ділянках шкіри, що становлять понад 30% поверхні тіла, а також під оклюзійну пов’язку, наносити в складки шкіри, оскільки це підвищує ймовірність системного всмоктування кортикостероїдів та розвитку системних побічних реакцій.

Побічні ефекти:

З боку шкірних покривів та придатків шкіри: часті – свербіж, висипання, відчуття печіння; нечасті – біль, подразнення, дерматит, еритема, загострення псоріазу, порушення пігментації на місці аплікації мазі, фолікуліт; рідкісні -пустульозний псоріаз.

Кальципотріол може викликати локальне подразнення шкіри, свербіж, печіння, гострий біль, сухість шкіри, еритему, висипання, дерматит, екзему та загострення псоріазу.

З тривалим топічним застосуванням бетаметазону (дипропіонату) пов’язують розвиток атрофії шкіри, телеангіектазій, стрій, фолікуліту, гіпертрихозу, періорального дерматиту, алергічного контактного дерматиту, депігментації, колоїдної дегенерації шкіри, а також підвищення ризику розвитку вкрай рідкісні випадки ангіоедеми та набряку обличчя.

Системні реакції: пов’язані із застосуванням кальципотріолу (дуже рідкісні): гіперкальціємія або гіперкальціурія. При тривалому застосуванні місцевих кортикостероїдів у високих дозах можливе пригнічення функції надниркових залоз з розвитком вторинної надниркової недостатності та симптомів гіперкортицизму, включаючи синдром Іценка – Кушинга.

Спосіб зберігання:

При температурі не вище 30 градусів

Додаткова інформація

Країна

Єгипет

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Diacalderm Діакалдерм мазь 20г”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *