Zovirax. Зовіракс 400mg. 10 таблеток

295.00

Ацикловір – противірусний засіб. Працює проти вірусу Простого Герпесу (1 і 2 типи), вірусу Varicella zoster.

Артикул: zvrx40010 Категорія: Позначки: ,

Опис

Склад: Кожна таблетка містить:

Ацикловір – 400мг. Допоміжні компоненти: мікрокристалічна целюлоза, крохмаль глюконату натрію, повідон К30, стеарат магнію, вода очищена.

Властивості: Ацикловір – противірусний засіб. Чинить щодо вірусу Простого Герпесу (1 і 2 типи), вірусу Varicella zoster.

Показання: лікування інфекцій шкіри та слизових оболонок, викликаних вірусом Простого Герпесу типів 1 та 2, включаючи первинний та рецидивуючий генітальний герпес; профілактика рецидивів інфекцій, спричинених вірусом Простого Герпесу типів 1 та 2, у пацієнтів із нормальним імунним статусом; профілактика інфекцій, спричинених вірусом Простого Герпесу типів 1 та 2 у пацієнтів з імунодефіцитом; лікування первинних і рецидивуючих інфекцій, викликаних вірусом Varicella zoster – вітряної віспи та оперізувального герпесу (раніше лікування оперізувального герпесу ацикловіром має аналгетичний ефект і може знизити частоту виникнення постгерпетичної невралгії).

Спосіб застосування: таблетки можна розчиняти як мінімум 50 мл води або проковтнути цілком з невеликою кількістю води. Дорослим при інфекції простого герпесу: 200 мг приймати 5 разів на день кожні 4 години, за винятком нічних доз. Тривалість лікування 5 днів, але при тяжких інфекціях – може бути продовжено. Для пацієнтів із ослабленим імунітетом, доза – 400 мг. Лікування слід розпочинати якомога раніше, коли вперше з’являються поразки. Пригнічення інфекцій простого герпесу у пацієнтів з імунодифіцитом: 200 мг 4 рази на день із 6-ти годинними інтервалами. Багатьом пацієнтам призначають схему: 400 мг 2 рази на день із 12-ти годинними інтервалами. Дозування до 200 мг, 3 рази на день з інтервалом у 8 годин або навіть 2 рази на день з інтервалом приблизно о 12 годині, може виявитися ефективним. Терапію слід періодично переривати з інтервалами від 6 до 12 місяців, щоб спостерігати можливі зміни захворювання. Профілактика інфекцій простого герпесу при ослабленому імунітеті: 200 мг 4 рази на день приблизно з 6-ти годинним інтервалом. У пацієнтів із сильним імунодефіцитом доза може бути подвоєна до 400 мг. Лікування вітряної віспи та простого герпесу: 800 мг 5 разів на день з 4-х годинним інтервалом, пропускаючи нічні дози. Тривалість – 7 днів. Лікування вітряної віспи у імунокомпетентних пацієнтів слід розпочинати протягом 24 годин після появи висипу. Дітям для лікування інфекцій простого герпесу та профілактика герпетичного синдрому при ослабленому імунітеті: від 2 років і старше слід давати дози для дорослих, а дітям молодше 2 років – половину дози для дорослих. Лікування інфекції вітряної віспи від 6 років і більше: 800 мг 4 рази на день; 2-5 років: 400 мг 4 десь у день; молодше 2 років: 200 мг 4 десь у день. Тривалість лікування – 5 днів. Для пацієнтів з тяжкою нирковою недостатністю рекомендується коригувати дозу до 200 мг двічі на день з інтервалом о 12 годині. При лікуванні оперізувального герпесу рекомендується коригувати дозування до 800 мг двічі на день з інтервалом о 12 годині. Для пацієнтів з тяжкою нирковою недостатністю – 800 мг 3 рази на день з інтервалом о 8 годині для пацієнтів з помірною нирковою недостатністю.

Протипоказання: підвищена чутливість до ацикловіру, валацикловіру або будь-якого з інших компонентів у складі, вагітність та лактація.

Попередження та запобіжні заходи: пацієнтам з порушеннями функції нирок, які особливо поширені у пацієнтів похилого віку, рекомендується нижча доза. При порушенні функції нирок дозування скоригує лікар. При застосуванні ацикловіру необхідно контролювати функцію нирок (визначення рівня азоту сечовини у крові та креатиніну у плазмі крові). Пити більше рідини під час прийому ацикловіру. При лікуванні генітального герпесу слід уникати статевих контактів чи використовувати презервативи, т.к. застосування ацикловіру не запобігає передачі вірусу партнерам.

Побічні ефекти: висипання зникає при припиненні прийому лікарського засобу. Нудота, блювання, діарея, біль у животі, головний біль, безсоння, втома, запаморочення, сплутаність свідомості, галюцинації та сонливість спостерігалися у пацієнтів з порушеннями функції нирок або іншими станами. Гепатит, жовтяниця, ниркова колька.

Спосіб зберігання: Зберігати при температурі не вище 30°С у сухому, захищеному від світла та недоступному для дітей місці.

Додаткова інформація

Країна

Єгипет

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Zovirax. Зовіракс 400mg. 10 таблеток”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *