Description
Походження листя гуави
Чай гуава виготовляється з листя єгипетської рослини Bassateen El Sabahia Guava (psidium guajava). Століттями всі частини дерева використовувалися як джерело природного зцілення, а тепер використовуються травниками по всьому світу за їхні чудові лікувальні властивості. Плід гуави називають одним із нових суперфруктів, але насправді листя вважаються ще більш корисними для здоров’я, як стверджують дослідження, опубліковані в Journal of Food and Chemistry ще в 2007 році. Листя гуави містить безліч корисних речовин, включаючи фітохімічні речовини, такі як антоціани, каротиноїди (особливо лікопін), ефірні олії, жирні кислоти, флавоноїди, такі як кверцетин, феноли, лектини, дубильні речовини, сапоніни та тритерпени, вітамін С і вітаміни групи В (В3). , B6), лікопін, калій, залізо, магній, сірка, натрій, бор і марганець. Результатом є антиоксидантна, протимікробна, протизапальна, протипухлинна, антибіотична, антигістамінна, жарознижуюча, противірусна, протигрибкова, проти зубного нальоту, антиноцицептивна активність і антимутагенні властивості для зміцнення здоров’я, а також пригнічення або навіть профілактики певних захворювань і недуг. . Здатності цього чаю для здоров’я справді приголомшливі, тому скористайтеся перевагами 100% натурального чаю, додавши цей чай до свого раціону вже сьогодні.
Очистіть організм від токсинів і зміцніть імунну систему
Антиоксиданти разом із протизапальними властивостями можуть допомогти позбавити організм від шкідливих вільних радикалів, допомагаючи захистити організм від окисного стресу, старіння та деяких хронічних захворювань, таких як діабет, рак і ослаблена імунна система. Джерело вітаміну С, чай з листя гуави зміцнить імунну систему та завдяки своїм відомим властивостям підготує організм до боротьби з поширеними інфекціями, вірусами та недугами.
Діабет
Регулярне вживання чаю з листя гуави під час кожного прийому їжі допоможе пацієнтам із переддіабетом і діабетом. Японія провела кілька клінічних випробувань, які підтверджують антидіабетичні властивості, і тепер це схвалена державою їжа, яка допомагає в профілактиці та лікуванні діабету, після того, як ці випробування показали, що сполуки в чаї знижують активність ферменту альфа-глюкозидази та також регулюють засвоєння вуглеводів з їжі, контролюючи рівень цукру в крові після їжі у пацієнтів, які страждають на діабет 2 типу. Крім того, не було показано, що він негативно взаємодіє з ліками від діабету, які вже приймаються. Чай гуава ефективно знижує рівень глюкози в крові, не збільшуючи вироблення інсуліну.
Бореться з діареєю
Лист гуави використовувався як засіб від діареї протягом століть, але він також сприяє здоровій та більш ефективній травній системі, стимулюючи вироблення травних ферментів, тим самим зменшуючи газоутворення, здуття живота та нетравлення. Завдяки своїм антимікробним і антибіотичним властивостям шкідливі мікроби в кишечнику нейтралізуються, пригнічуючи бактерії, що викликають діарею. Його антиоксидантні та протизапальні властивості допомагають заспокоїти та розслабити травний тракт. Це особливо корисно для лікування харчових отруєнь, дизентерії, блювоти та нудоти, полегшує судоми, зменшує рідкий стілець і в цілому сприяє швидшому одужанню.
Сприяє здоров’ю серця
Цей чай має багато переваг для серця. Регулярне вживання алкоголю також може знизити рівень тригліцеридів і поганого холестерину в організмі та підвищити рівень хорошого холестерину, захищаючи серце від хвороб і допомагаючи проти анемії. Сполуки в чаї також можуть допомогти знизити артеріальний тиск і частоту серцевих скорочень, тоді як фермент, відповідальний за атерогенез (жирові відкладення та дегенерацію артерій), перешкоджає.
Сприяє зниженню ваги
Потужна зброя в боротьбі із зайвою вагою, лист гуави може допомогти кількома способами. По-перше, це запобігає перетворенню складних вуглеводів на цукор. Він також стабілізує гормон лептин, який запускає роботу мозку, коли ваш апетит задовольняється, який, як правило, порушується через солодку їжу. Ферменти альфа-глюкозидази також можуть бути інгібовані, що перешкоджає перетворенню глюкози на глікоген, який зберігається в печінці (жирова печінка) і жирових тканинах, таких як живіт і стегна, а також запобігає резистентності до інсуліну та пов’язаній із цим затримці води. Листя гуави також можуть пом’якшити наслідки наявної жирної печінки, покращуючи окислення та експорт жирних кислот, тим самим зменшуючи резистентність до інсуліну та метаболічний збій. Протизапальні засоби та антиоксидантні властивості можуть прискорити метаболізм, збільшуючи спалювання жиру та руйнуючи жирові тканини та надлишок глікогену, який не потрібен організму.
Бореться з раком
Кілька досліджень показали, що лист гуави може запобігти або навіть зупинити ріст ракових клітин, зокрема раку молочної залози, простати та ротової порожнини. Сполуки, що входять до складу чаю, діють як селективні модулятори рецепторів естрогену (SERM), які запобігають розмноженню ракових клітин, тоді як потужні антиоксиданти запобігають пошкодженню клітин вільними радикалами, основною причиною раку. Були проведені спеціальні дослідження щодо раку передміхурової залози з позитивними результатами.
Лікує застуду та кашель
Вітамін С і залізо дуже корисні для полегшення симптомів застуди та грипу. Чай з гуави має відхаркувальну дію, заспокоює кашель і позбавляє організм від слизу. Природні антибактеріальні, протимікробні, противірусні та протизапальні засоби допомагають знищити бактерії чи віруси, запобігаючи інфекціям або лікуючи та заспокоюючи наявні інфекції, тоді як жарознижуючий засіб може допомогти знизити температуру. Дослідження показали, що чай ефективно запобігає розвитку Staphylococcus aureus (Staph A), який є поширеною причиною респіраторних захворювань. Результати були опубліковані в 1999 році в Journal of Ethnopharmacology. Також було встановлено, що він пригнічує вірус грипу. Високий вміст антигістамінних речовин також допомагає при алергії та бронхіті, і було встановлено, що чай є корисною допомогою в критичному стані вірусної інфекції денге.
Для жінки
Здається, лист гуави пригнічує синтез простагландинів, тим самим зменшуючи та полегшуючи менструальні спазми та діючи як природний болезаспокійливий засіб. Це також гормональний балансир. Під час вагітності жінки часто стикаються з ненормальними функціями організму, такими як низька кількість кров’яних тілець, збій нейромедіаторів і метаболічний збій як у матері, так і у дитини. Гуава містить магній і калій, які покращують синтез нейромедіаторів. Вітаміни, білок, кальцій та інші мікроелементи, що містяться в чаї, відіграють ключову роль у розвитку здоров’я плоду, захищаючи дитину від неврологічних розладів і зміцнюючи імунну систему матері. Крім того, чай знімає спазми в матці та протидіє поширеним проблемам травлення під час вагітності, таким як кислотний рефлюкс, травлення, діарея та запор. Гуава також стабілізує артеріальний тиск, зменшуючи ускладнення прееклампсії.
Подолає зубний біль
Потужні антибактеріальні та протизапальні речовини роблять чай з листя гуави чудовим домашнім засобом від зубного болю, виразок ротової порожнини та опухлих ясен. Крім того, листя можна подрібнити в пасту і прикласти до ясен і зубів.
Покращує якість сну
Магній, що міститься в чаї, допомагає розслабити м’язи та розум, бореться зі стресом і підвищує працездатність. Розслаблений розум сприяє покращенню якості сну.
Лікує захворювання щитовидної залози
Основними причинами захворювань щитовидної залози є запалення щитовидної залози та низький рівень міді. Протизапальні властивості та високий вміст мінеральних речовин у листі, зокрема міді, необхідні для підтримки здоров’я щитовидної залози, допомагають у виробництві та засвоєнні гормонів і нормалізують дисбаланс щитовидної залози.
Полегшення болю при артриті та подагрі
Лист гуави є надзвичайно потужним протизапальним засобом, що в поєднанні з його болезаспокійливими властивостями робить його дуже ефективним для полегшення болю при артриті та подагрі. Подальше полегшення також можна отримати, наклавши пасту з листя на уражену ділянку.
Як приготувати чай з листя гуави?
Візьміть пару листочків і подрібніть в дрібний порошок. Додайте 2-3 чайні ложки порошку в чашку і залийте кип’яченою водою. Залиште настоюватися на 5-7 хвилин.
Reviews
There are no reviews yet.