Duphalac 667g/l 200ml. Дюфалак. Послаблюючий засіб.

280.00

Послаблюючий засіб

Артикул: duphalac200 Категорія:

Опис

Склад:

Лактулоза 667 мг/мл

Допоміжні компоненти:

лимонна кислота, вода очищена

Властивості:

Послаблюючий засіб. Лактулоза – дисахарид, що складається з галактози та фруктози, не гідролізується дисахаридазами слизової оболонки тонкого кишечника. Чинить гіперосмотичну проносну дію, стимулює перистальтику кишечника, покращує всмоктування фосфатів та солей кальцію, сприяє виведенню іонів амонію.

Лактулоза розщеплюється кишковою флорою товстої кишки на низькомолекулярні органічні кислоти, що призводить до зниження pH та підвищення осмотичного тиску і, як наслідок, збільшення обсягу кишкового вмісту. Зазначені ефекти стимулюють перистальтику кишечника і впливають на консистенцію випорожнень. Відновлюється фізіологічний ритм спорожнення товстого кишківника.

При печінковій енцефалопатії ефект приписується придушенню протеолітичних бактерій шляхом збільшення кількості ацидофільних бактерій (наприклад, лактобактерій), переходу аміаку в іонну форму за рахунок підкислення вмісту товстої кишки; спорожненню кишечника внаслідок зниження pH у товстій кишці та осмотичного ефекту; а також зменшення вмісту токсичних речовин, що містять азот, шляхом стимуляції бактерій, що утилізують аміак для бактеріального білкового синтезу.

Лактулоза як пребіотична речовина посилює ріст корисних бактерій, таких як біфідобактерій та лактобактерій, тоді як стає можливим пригнічення зростання потенційно патогенних бактерій, таких як Clostridium sрр. та Escherichia coli, що забезпечує більш сприятливий баланс кишкової флори.

Показання:

Хронічний запор, і навіть захворювання, потребують полегшення дефекації. Профілактика та лікування печінкової енцефалопатії у дорослих.

Спосіб застосування та дози:

Дорослі:

Зазвичай початкова (перших три дні) добова доза становить 45 мл (3 столові ложки) сиропу, що приймається одноразово перед сніданком або 15 мл (1 столова ложка) тричі на день перед їжею. Після досягнення терапевтичного ефекту слід приймати підтримуючу дозу 15 мл (1 столова ложка) сиропу натще.

Діти старше 3 років:

Спочатку 5-15 мл сиропу на день, дозу можна поступово підвищити кожні 3 дні до досягнення бажаного ефекту.

Діти віком до 3 років:

Спочатку 5 мл сиропу на день, дозу можна поступово збільшити кожні 3 дні до досягнення нормальної дефекації.

Грудні діти:

Спочатку 2,5 мл сиропу на день, дозу можна поступово збільшити кожні 3 дні до досягнення нормальної дефекації.

При виникненні здуття живота дозу зменшити до дитини, що переноситься.

Печінкова енцефалопатія:

Дорослі: 20 мл до 80 мл сиропу на день у 3-4 дробових дозах.

Великі дози лікарського препарату, які застосовують при лікуванні печінкової енцефалопатії, можуть викликати діарею. Дозу слід підібрати таким чином, щоб кількість рідкого випорожнення не перевищувала 2-3 на день.

Перед застосуванням можна змішати препарат із водою, фруктовими соками чи молоком.

Протипоказання:

Підвищена чутливість до лактулоз; кишкова непрохідність; непереносимість фруктози, галактози; дефіцит лактази; глюкозо-галактозна мальабсорбція; галактоземія; ректальні кровотечі (причиною яких не є геморой); підозра на апендицит, гострі запальні захворювання органів черевної порожнини.

З обережністю: цукровий діабет, колостома чи ілеостома.

Запобіжні заходи:

Не слід застосовувати при болях у животі, нудоті, блювоті без верифікації діагнозу.

Не слід застосовувати при запальних захворюваннях ШКТ на стадії загострення, а також при порушеннях водно-електролітного обміну.

З обережністю застосовують у пацієнтів із гастрокардіальним синдромом. У таких випадках лікування слід розпочинати з низьких доз та підвищувати їх поступово, щоб уникнути розвитку метеоризму.

З обережністю застосовують у пацієнтів із цукровим діабетом, особливо при запальних ураженнях товстої кишки.

При тривалому лікуванні (понад 6 місяців) слід регулярно контролювати рівень калію, хлору та вуглекислого газу в плазмі крові.

Під час терапії проносними засобами рекомендується приймати достатню кількість рідини (1.5-2 л/добу, що відповідає 6-8 склянкам об’ємом 250 мл).

Побічні ефекти:

З боку обміну речовин: дуже рідко – гіпернатріємія; частота невідома – порушення водно-електролітного обміну, що виникають внаслідок діареї.

З боку системи травлення: нудота, блювання, біль у животі, метеоризм, діарея.

Спосіб зберігання:

За температури не вище 30 градусів. У сухому місці.

Додаткова інформація

Країна

Єгипет

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Duphalac 667g/l 200ml. Дюфалак. Послаблюючий засіб.”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *