Davalindi (D3 1000IU) Давалінді. Віт. Д3. 100 таблеток

335.00

Засіб, що поповнює дефіцит вітаміну D3

Артикул: dvlnd100 Категорія:

Опис

Склад:

Кожна таблетка містить:

Колекальциферол (Віт D3) 10 мг

Допоміжні компоненти:

Лактоза моногідрат, колодіал силікон діоксид, натрій старч глюконат, магній стеарат.

Властивості:

Засіб, що поповнює дефіцит вітаміну D3. Бере участь у регуляції кальцій-фосфорного обміну, посилює всмоктування кальцію та фосфатів у кишечнику (за рахунок підвищення проникності клітинних та мітохондріальних мембран кишкового епітелію) та їх реабсорбцію у ниркових канальцях; сприяє мінералізації кісток, формуванню кісткового скелета та зубів у дітей, посилює процес осифікації, необхідний для нормального функціонування паращитовидних залоз.

Показання:

  • профілактика та лікування рахіту;
  • профілактика дефіциту вітаміну D3 у груп високого ризику (мальабсорбція, хронічні захворювання тонкої кишки, біліарний цироз печінки, стан після резекції шлунка та/або тонкої кишки);
  • підтримуюча терапія остеопорозу (різного генезу);
  • лікування остеомаляції (на тлі порушень мінерального обміну у пацієнтів віком від 45 років, тривалої іммобілізації у разі травм, дотримання листка з відмовою від прийому молока та молочних продуктів);
  • лікування гіпопаратиреозу та псевдогіпопаратиреозу.

Спосіб застосування та дози:

Рекомендована доза 1 таблетка на добу

Не приймати більше 4 таблеток на добу.

Дітям віком до 12 років не рекомендується приймати.

Протипоказання:

  • гіперкальціємія; гіпервітаміноз D3;
  • ниркова остеодистрофія з гіперфосфатемією;
  • кальцієвий нефроуролітіаз;
  • підвищена чутливість (у т.ч. при тиреотоксикозі).

З обережнистю

Атеросклероз, серцева недостатність, ниркова недостатність, туберкульоз легень (активна форма), саркоїдоз або інші гранулематози, гіперфосфатемія, фосфатний нефроуролітіаз, органічні ураження серця, гострі та хронічні захворювання печінки та нирок, захворювання шлунково-кишкового тракту, виразкова хвороба лактації, гіпотиреоз.

Запобіжні заходи:

Слід мати на увазі, що чутливість до вітаміну D3 у різних пацієнтів індивідуальна і в деяких пацієнтів прийом навіть терапевтичних доз може викликати явища гіпервітамінозу. Чутливість новонароджених до вітаміну D3 може бути різною, деякі з них можуть бути чутливими навіть до дуже низьких доз. У дітей, які одержують вітамін D3 протягом тривалого періоду часу, підвищується ризик виникнення затримки росту.

Для профілактики гіповітамінозу D3 найбільш переважно збалансоване харчування.

У літньому віці потреба у вітаміні D3 може зростати через зменшення абсорбції вітаміну D3, зниження здатності шкіри синтезувати провітамін D3, зменшення часу інсоляції, зростання частоти виникнення ниркової недостатності.

Оскільки при псевдогіпопаратиреозі можуть існувати фази нормальної чутливості до вітаміну D3, необхідно проводити корекцію дози препарату.

Побічні ефекти:

Алергічні реакції, гіперкальціємія, гіперкальціурія, зниження апетиту, поліурія, запор, метеоризм, нудота, біль у животі, головний біль, міалгія, артралгія, підвищення АТ, аритмія, порушення функції нирок, загострення туберкульозного процесу в легенях.

Спосіб зберігання:

За температури не вище 30 градусів.

Додаткова інформація

Країна

Єгипет

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Davalindi (D3 1000IU) Давалінді. Віт. Д3. 100 таблеток”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *